Blog overzicht

Hoe stap je succesvol over naar een nieuwe Managed Service Provider?

Het overstappen naar een nieuwe Managed Service Provider (MSP) kan een uitdagende onderneming zijn, vooral wanneer je huidige provider niet de benodigde migratietools of ondersteuning biedt. In dit artikel geeft Marcel Dillingh, Business Development Director bij Proserve inzichten in de cruciale aspecten die je in overweging moet nemen bij een dergelijke overgang en hoe Proserve deze overstap vergemakkelijkt.

Het belang van inzicht in je infrastructuur

Inzicht in je hostingomgeving is cruciaal voor een succesvolle migratie. Dit omvat een gedetailleerd overzicht van alle servers, databases, netwerken en hun onderlinge verbanden, evenals een inventarisatie van applicaties en hun afhankelijkheden.

Tijdens de migratie moet de integriteit en beveiliging van data gegarandeerd blijven; zorg ervoor dat je de locatie en bescherming van je data kent en dat de nieuwe MSP minimaal dezelfde beveiligingsstandaarden hanteert, zoals Data At Rest Encryption, firewalls, Endpoint Detection en immutable backups. Analyseer de huidige prestaties en uptime van je hostingomgeving en vergelijk deze met de toezegging van de nieuwe MSP om prestatievermindering te voorkomen.

Tot slot is het essentieel om de Key Performance Indicators (KPI's) in de Service Level Agreements (SLA's) van de nieuwe MSP goed te begrijpen. Deze omvatten zaken zoals uptime, reactietijden, oplostijden, en eventuele vergoedingen bij het niet behalen van deze KPI's. Dit is cruciaal om de continuïteit van je bedrijfsvoering te waarborgen.

Efficiënte en veilige hosting met Managed Lite

Managed Lite is onze entry level managed service voor hostingomgevingen die gebruikmaken van DirectAdmin of Plesk als control panel. Proserve neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de installatie en het beheer van zowel het besturingssysteem als het control panel. We bieden duidelijke garanties volgens onze Service Level Agreements, waarbij we periodiek en preventief onderhoud uitvoeren, beveiligingsupdates installeren en zorgen voor backups en monitoring.

Tijdens de migratie krijgen klanten admin-rechten binnen het control panel, zodat ze de migratie eenvoudig zelf kunnen uitvoeren. Dit betekent dat je direct toegang hebt tot alle benodigde tools en informatie om je data en websites veilig en efficiënt over te zetten. Indien gewenst kunnen wij de migratie volledig verzorgen en uit handen nemen.

Marcel Dillingh, Business Development Director bij Proserve: "Onze filosofie is gebaseerd op het bieden van maximale service en transparantie aan onze klanten. Door hen de tools, toegang en ondersteuning te geven die ze nodig hebben, maken we het migratieproces eenvoudig en stressvrij. Daarnaast bieden wij volledige ontzorging voor organisaties op elk niveau met onze Managed Services. We willen dat onze klanten zich gesteund en empowered voelen in elke stap in de digitale reis."

Geen Vendor Lock-In

Wij streven naar transparantie en vrijheid voor onze klanten, zonder de beperkingen van Vendor Lock-in. Als onze klant besluit de hostingomgeving onder te brengen bij een andere MSP, geven wij hen volledige rechten en toegang binnen het control panel zodat zij efficiënt kunnen migreren.

Onze klanten staan centraal, en we ondersteunen hen gedurende elke fase van hun reis. Of het nu gaat om het begin van het traject of de beslissing om over te stappen naar een andere MSP, wij streven ernaar om deze overgang soepel en positief te laten verlopen.

Ondersteuning op maat: proactieve beveiliging en monitoring

Proserve neemt beveiliging en prestaties serieus. Ons platform is ontworpen met geavanceerde beveiligingsmaatregelen en we bieden proactieve monitoring om ervoor te zorgen dat je hostingomgeving altijd optimaal presteert. Dit geeft zekerheid dat je data veilig is tijdens en na de migratie. Hoewel we onze klanten de tools en toegang geven om zelf te migreren, staan onze experts altijd klaar om te ondersteunen of deze volledig als een service uit voeren. Of je nu technische vragen hebt of advies nodig hebt over de beste migratiestrategie, ons supportteam is er om je te helpen.

Het overstappen naar een nieuwe MSP hoeft geen nachtmerrie te zijn, mits je goed voorbereid bent en de juiste partner kiest. Bij Proserve voorzien we je van de tools, toegang en ondersteuning die nodig zijn om de migratie probleemloos te laten verlopen. Zo ervaar je een migratieproces dat transparant, veilig, en efficiënt is.

Marcel Dillingh

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 10 minuten

Blog overzicht