Blog overzicht

SentinelOne: een proactieve aanpak tegen geavanceerde bedreigingen

Het digitale landschap is voortdurend in beweging en met elke stap vooruit ontstaan nieuwe en steeds geavanceerdere bedreigingen. Cyberaanvallen zijn uitgegroeid tot complexe operaties die de beperkingen van traditionele beveilingsoplossingen blootleggen. Bij Proserve begrijpen we hoe belangrijk het is om onze klanten proactief te beschermen tegen deze dreigingen. In dit artikel, vertelt Michael Loanjoe – Compliance & Security Officer bij Proserve - hoe SentinelOne een oplossing biedt om de nieuwste bedreigingen een stap voor te blijven.

De uitdaging: traditionele beveiliging schiet te kort

In de afgelopen jaren is het aantal cyberaanvallen, zoals ransomware, phishing en andere geavanceerde bedreigingen, flink toegenomen. Organisaties van alle groottes worden geconfronteerd met aanvallen die steeds vaker de traditionele antivirusprogramma’s weten te omzeilen. Omdat deze bedreigingen continu evolueren, schieten verouderde beveiligingssystemen tekort om de ontwikkelingen bij te houden. Simpel gezegd: traditionele programma’s zijn niet meer opgewassen tegen de snelheid, complexiteit en verfijning van moderne aanvallen.

De oplossing: SentinelOne – een nieuwe benadering van cybersecurity

SentinelOne biedt een verfrissende en krachtige aanpak voor cybersecurity, waarbij Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) centraal staan. SentinelOne maakt het mogelijk patronen in data te identificeren die wijzen op potentiële bedreigingen. Deze proactieve aanpak stelt Proserve in staat om aanvallen te detecteren vóórdat ze schade kunnen aanrichten.

Hoe werkt SentinelOne?

SentinelOne is door Proserve geplaatst op alle servers die onder het beheer vallen, waaronder ook testservers. Proserve heeft voor SentinelOne gekozen omdat het zich onderscheidt door de integratie met AI/ML in een platform dat breder is dan traditionele antivirus-oplossingen. Belangrijke eigenschappenzijn:

  • Gecentraliseerd inzicht: SentinelOne biedt een geconsolideerd overzicht van onze volledige cloud omgeving, van endpoints tot cloud infrastructuur. Dit zorgt voor een beter begrip van potentiële bedreigingen en stelt ons in staat om sneller en proactief te reageren.
  • Geavanceerde detectie: Door gebruik te maken van AI/ML kan SentinelOne zelfs de meest geavanceerde aanvallen detecteren, inclusief zero-day bedreigingen en aanvallen die zich vermommen als legitieme activiteiten.
  • Geautomatiseerde respons: SentinelOne kan automatisch reageren op gedetecteerde bedreigingen, zoals het isoleren van geïnfecteerde apparaten of het blokkeren van schadelijke processen. Dit vermindert de kans op menselijke fouten en bespaart kostbare tijd.
  • Real-time detection: SentinelOne detecteert bedreigingen in real-time, waardoor je sneller kunt reageren en potentiële schade beperkt.
  • Verminderde alert-vermoeidheid: Met geavanceerde analysetechnieken filtert SentinelOne de hoeveelheid False Positive uit de meldingen. Hierdoor kan het securityteam zich concentreren op de echte bedreigingen.

SentinelOne heeft zich in de afgelopen jaren gepositioneerd als een van de meest innovatieve spelers op het gebied van Cybersecurity. Een van de kerncomponenten van het succes is de effectieve integratie van Natural Language Processing (NLP) en query optimalisatie. Deze technologieën helpen ons om snel door enorme hoeveelheden data te navigeren en complexe dreigingen te identificeren. Dit vermindert de tijd en moeite die nodig is om de “speld in de hooiberg” te vinden, waardoor ons securityteam efficiënter kan werken.

Waarom SentinelOne essentieel is voor onze klanten

“Als Security & Compliance Officer zie ik dat organisaties steeds hogere eisen stellen aan de beveiliging van hun cloudomgeving. Zowel vanuit eigen behoefte als vanwege wet- en regelgeving. Dit sluit naadloos aan bij de kwaliteitsoplossingen die Proserve biedt. SentinelOne biedt precies wat de klanten van Proserve nodig hebben: een proactieve aanpak die klaar is voor de geavanceerde bedreigingen van vandaag én morgen.” Voor onze klanten betekent dit:

  • Verminderde risico's: door bedreigingen vroegtijdig te detecteren en te neutraliseren, verkleinen we de kans op datalekken, downtime en reputatieschade.
  • Verbeterde compliance: SentinelOne helpt bij het naleven van strikte regelgeving, zoals GDPR, ISO27001, NEN7510 en ISAE3402 Type 2.
  • Kostenbesparing: Met proactieve detectie en response kunnen we de kosten van incidentenbeheer aanzienlijk verlagen.

Proserve & security

In een wereld die steeds meer digitaliseert, is Cybersecurity essentiëler dan ooit. Bij Proserve zetten wij ons dagelijks in om onze klanten te voorzien van de beste beveiligingsoplossingen. SentinelOne is een belangrijke aanvulling op ons portfolio, omdat het ons in staat stelt om onze klanten proactief te beschermen tegen de nieuwste en meest geavanceerde cyberbedreigingen. Wil je meer weten over onze oplossingen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Michael Loanjoe

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht